Donaţii de peste 25 milioane de le în conturile Ministerului Finanţelor pentru combaterea COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Donaţii de peste 25 milioane de le în conturile Ministerului Finanţelor pentru combaterea COVID-19

În conturile deschise de Ministerul Finanţelor pentru donaţii destinate combaterii COVID-19, în prezent, au fost încasate mijloace băneşti în valoare totală de peste 25 de milioane de lei. Mijloacele financiare sunt transferate în Fondul de Intervenţie al Guvernului.

Potrivit IPN, până în prezent au fost repartizate mijloace financiare în sumă totală de 23,528 milioane de lei, încasate sub formă de donaţii de la persoane fizice şi juridice, destinate pentru combaterea COVID-19.

Astfel, prin hotărârea Guvernului din 10 aprilie 2020l, a fost dispusă alocarea din acest fond a sumei de 5,864 milioane de lei pentru achiziţionarea a peste 51 de mii de combinezoane de protecţie, precum şi acordarea indemnizaţiilor unice în valoare de 16 mii de lei pentru 29 de beneficiari din opt instituţii medico-sanitare publice şi o instituţie bugetară, care au contractat infecţia COVID-19 la locul de muncă.

Prin hotărârea Guvernului din 17 aprilie, a fost dispusă alocarea din Fondul de Intervenţie al Guvernului a sumei de şase milioane de lei pentru acordarea indemnizaţiilor unice pentru 375 de angajaţi infectaţi cu COVID-19.

Pe 13 mai, Guvernul a fost dispus alocarea din Fondul de Intervenţie a sumei de 6,544 milioane de lei pentru acordarea indemnizaţiilor unice pentru 409 angajaţi din sistemul medical care au fost infectaţi cu COVID-19. Recent a fost dispusă alocarea sumei de 5,12 milioane de lei pentru acordarea indemnizaţiilor unice pentru 320 de angajaţi din sistemul medical care au fost infectaţi cu COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI