Dodon ameninţă conducerea Termoelectrica cu demiterea, deşi instituţia e în subordinea MEI. Reacţia ministrului Economiei
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Dodon ameninţă conducerea Termoelectrica cu demiterea, deşi instituţia e în subordinea MEI. Reacţia ministrului Economiei

Preşedintele Republicii Moldova a chemat astăzi la raport conducerea MoldovaGaz şi Termoelectrica, dar şi conducerea Primăriei Chişinău. Deşi nu are astfel de atribuţii, Igor Dodon le-a cerut explicaţii cu privire la facturile pentru luna ianuarie şi a ameninţat conducerea Termoelectrica cu demiterea.

Igor Dodon spune că a primit sute de solicitări în care cetăţenii se plâng că „cineva le fură banii”. Preşedintele Termoelectrica a explicat că a fost o speculaţie, anterior instituţia publicând şi un comunicat de presă, prin care a explicat că în luna ianuarie 2020, perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, ceea ce a şi generat facturi mai mari, comparativ cu anul trecut.

Pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon subliniază că „a primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică comparativ cu cea a anului trecut şi cu cea a lunii precedente”, în caz contrar a atenţionat că „în caz contrar vom recurge la demiterea conducerii Termoelectrica”, deşi această instituţie nu este în subordinea Preşedinţiei, ci a Ministerului Economiei, iar conducerea Termoelectrica nu este numită sau demisă de către Preşedintele statului.

De asemenea, Veaceslav Eni, directorul Termoeletrica, a explicat că zilele de facturare pot fluctua de la o lună la alta, iar facturile pentru februarie vor fi mai mici din contul faptului că vor fi mai puţine zile de facturare.

Contactat de TVR MOLODVA şi întrebat ce opinie are despre faptul că şeful statului ameninţă cu demiterea conducerea unei instituţii aflată în subordinea Ministerului Economiei şi Infrastructurii, ministrul Economiei Anatol Usatîi spune că nu ştia despre ameninţările lui Igor Dodon.

„Vedem cum a fost şi.... demiterea... Vedem. Greu de spus la acest moment. Eu de la dumneavoastră prima dată aud acest lucru.  Prima dată aud”, ne-a spus, prin telefon, Anatol Usatîi.

Similare
RECOMANDĂRI