DOC. Un deputat depune un amendament, astfel încât şi salariul preşedintelui Igor Dodon să fie micşorat
Vizualizari:

DOC. Un deputat depune un amendament, astfel încât şi salariul preşedintelui Igor Dodon să fie micşorat

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Sergiu Litvinenco a depus un amendament la proiectul iniţiat de Partidul Socialiştilor cu privire la micşorarea salariilor deputaţilor, prin care propune micşorarea salariului şi a şefului statului.

 „Prin amendamentul dat, propun ca şi valoarea de referinţă a salariului preşedintelui republicii moldova să fie micşorată de la 1300 la 1000 de lei. Dincolo de aspectele morale şi de bun simţ, egalarea valorii de referinţă pentru Preşedintele Republicii Moldova şi deputaţi este justificată şi prin aceea că ambele categorii de funcţii se ocupă prin mandat obţinut direct, în urma alegerilor”, spune Sergiu Litvinenco.

Amintim că, printr-un amendament al democratului Sergiu Vebotari la Legea bugetului de stat, deputaţii s-au ales cu un salariu mai mare cu 4000 de lei. După ce s-a descoperit acest lucru şi după un val de indignări, deputaţii PSRM au spus că vor anula aceste majorări.
 
În 2019 salariul unui deputat începea de la aproape 14 mii de lei, fără banii alocaţi pentru deplasări, indemnizaţii sau bonusuri.
 
Similare
RECOMANDĂRI