DOC. Un deputat cere, în mod oficial, detalii despre creditul de 500 de milioane de dolari, anunţat de Chicu, pe care l-am putea lua de la Rusia
Vizualizari:

DOC. Un deputat cere, în mod oficial, detalii despre creditul de 500 de milioane de dolari, anunţat de Chicu, pe care l-am putea lua de la Rusia

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a expediat o solicitare către Guvern referitor la condiţiile împrumutului de 500 milioane de dolari, anunţat de prim-ministrul Ion Chicu în urma primei sale vizite în Federaţia Rusă.

„Vrem să cunoaştem toate detaliile privind împrumutul: rata anuală a dobânzii, inclusiv alte comisioane pentru acordare a împrumutului sau deservirea acestuia, valuta în care va fi oferit împrumutul, lista proiectelor planificate pentru finanţare în anul 2020 din acest împrumut şi modul în care acestea au fost identificate drept prioritare. E important să ştim dacă acesta este ajutor condiţionat. În cazul în care unele condiţii ale împrumutului nu sunt încă negociate, sau cunoscute, vreau să aflu şi care condiţii vor fi acceptabile şi care din ele - inacceptabile. Şi vrem să vedem corespondenţa oficială la acest subiect, dacă ea există”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.Citeşte şi: 
 

Amintim că Ion Chicu a susţinut în această seară un briefing, la întoarcerea de la Moscova, în cadrul căruia a declarat că Federaţia Rusă urmează să acorde Republicii Moldova un împrumut de circa 500 de milioane de dolari fără a oferi prea multe detalii despre condiţiile pe care le are Rusia la acest capitol şi că preţul la gazul rusesc va fi micşorat începând cu 1 ianuarie.

Citeşte şi:

Brînzan, despre rezultatele premierului la Moscova: Preţul la gazul rusesc


Dionis Cenuşă, despre creditul de 500 de mln. de dolari: Rusia nu oferă credite care să nu conţină costuri politice oricum urma să se micşoreze, iar creditul de 500 mln. $ - „astea-s poveşti”

Similare
RECOMANDĂRI