Doar 21 de fermieri din raionul Dubăsari au primit certificate de acces ca să-şi poată lucra pământurile situate în zona din stânga Nistrului
Sursa foto:Ştiri.md Vizualizari:

Doar 21 de fermieri din raionul Dubăsari au primit certificate de acces ca să-şi poată lucra pământurile situate în zona din stânga Nistrului

Fermierii din raionul Dubăsari, care nu-şi pot lucra pământurile situate după traseul Râbniţa-Tiraspol, întâmpină în continuare dificultăţi la primirea certificatelor de acces la terenurile lor agricole din stânga Nistrului.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului Politici de reintegrare, doar 21 de persoane au obţinut astfel de documente care le vor permite să-şi lucreze terenurile timp de 20 de ani, începând cu data de 1 august.

Luni, 09 iulie, la Dubăsari au fost înmânate şapte certificate de acces în urma deplasării reprezentanţilor Biroului la o întâlnire cu conducerea administraţiei publice locale.

Săptămâna trecută în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai administraţiei separatiste de la Tiraspol, vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, s-a arătat îngrijorată că prea puţini fermieri au primit certificate.

Peste 5.500 de proprietari de pământ din localităţile Cocieri, Coşniţa, Doroţcaia, Molovata Nouă şi Pârâta nu au mai avut acces din 2014 la terenurile lor agricole, situate în zona din stânga Nistrului controlată de regimul separatist.
Similare
RECOMANDĂRI