Din 1 octombrie, poliţele RCA şi Cartea Verde vor fi mai scumpe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Din 1 octombrie, poliţele RCA şi Cartea Verde vor fi mai scumpe

Din 1 octombrie, şoferii vor plăti mai mulţi bani pentru asigurările auto. Modificările aduse la Hotărârea Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare cu privire la primele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit bizlaw.md, pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă, prima de bază va creşte cu 25 de lei, de la 735 la 760 de lei. În acelaşi timp, pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă, prima de bază se modifică în felul următor:

  • Zona 1 (Ucraina, Belarus) – de la 35 la 38 de euro;
  • Zona 2 (Ucraina, Belarus, Rusia) – de la 215 la 260 de euro;
  • Zona 3 (ţările din Sistemul Carte Verde) – de la 563 la 580 de euro.

Datele prezentate de companiile de asigurări, pentru şapte luni ale anului, relevă că prima pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă efectiv achitată a constituit în medie 561,6 lei sau cu 173,4 lei mai puţin comparativ cu prima de bază. Prima medie pentru asigurarea obligatorie externă Carte Verde, perioada de 12 luni, pentru Zona 1 a constituit 31 euro sau cu 4 euro mai puţin decât cea de bază, Zona 2 – 181 euro (cu 34 euro mai puţin) şi Zona 3 – 382 euro, suma fiind cu 181 euro mai mică comparativ cu prima de bază.

Similare