Deputat: R. Moldova nu obţine niciun ban din extragerea zăcămintelor de la o carieră de stat din Ucraina. Banii curg gârlă în alte buzunare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat: R. Moldova nu obţine niciun ban din extragerea zăcămintelor de la o carieră de stat din Ucraina. Banii curg gârlă în alte buzunare

Bugetul Republicii Moldova nu obţine niciun venit din extragerea zăcămintului din ÎS. Cariera de piatră concasată din Pervomaisc”. În Schimb, banii curg gârlă în buzunarele unor persoane, consultant principal la una din Direcţiile Agenţiei Proprietăţii Publice din Moldova, care prin intermediul unui SRL, extrage zăcăminte de la această carieră. Despre aceasta vorbeşte deputatul Platformei DA Alexandru Slusari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Slusari, ÎS "Cariera de piatră concasată din Pervomaisc ", are rezerve de granit pentru aproximativ 170 de ani, însă din 2015, oficial, nu extrage zăcământul. 

Totuşi, deputatul spune că la 2 aprilie 2019 în Ucraina este înregistrată SRL cu denumirea similară cu cea a întreprinderii de stat moldovenesc, cu un singur fondator - Eugen Buzgan, care mai deţine 15 companii în Ucraina. Un an mai târziu, la 2 martie 2020, dl. Buzgan devine consultant principal la una din Direcţiile Agenţiei Proprietăţii Publice din Moldova şi mai mult timp petrece în Ucraina, decăt la locul lui de muncă, mai scrie Slusari.

„În toata aceasta perioada cariera moldovenească din Pervomaisc de-facto lucrează sub paravanul companiei private cu aceeaşi denumire şi banii curg gârlă în toate buzunarele, în afară de bugetul R. Moldova.

Aştept reacţia de la Procuratura generală şi CNA. Vreau să ştiu dacă dl. Buzgan într-adevăr este persoana de încredere a lui Vladimir Andronache, lucru despre care vorbesc deschis multe persoane din Guvern.

P.S.: Am toate probe că dl. Buzgan este un bun cunoscut cu oligarhul ucrainean Prodivus, cel care acum are planuri să preia sanatoriul Moldova din Odesa. Detalii voi oferi în scurt timp”, mai scrie deputatul.

Similare
RECOMANDĂRI