Delegaţii din cinci ţări au participat la Forumul Internaţional – ”Investiţii în afaceri, investiţii în viitor”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Delegaţii din cinci ţări au participat la Forumul Internaţional – ”Investiţii în afaceri, investiţii în viitor”

La Cahul a avut loc în premieră Forumul Internaţional de Afaceri – ”Investiţii în afaceri, investiţii în viitor”, la care au participat circa 250 de agenţi economici din ţară şi de peste hotare. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată, în cadrul Expoziţiei ”Fabricat în Moldova”.

Forumul a întrunit delegaţii din cinci ţări - România, Belarus, Ucraina, Turcia, Iran, care doresc să iniţieze parteneriate şi să plaseze investiţii pe piaţa Republicii Moldova.

La eveniment a participat şi secretarul General de Stat în cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin, aceasta consideră forumul unul foarte important pentru dezvoltarea şi modernizarea economiei Republicii Moldova. "Astfel de evenimente oferă producătorilor autohtoni oportunitatea de a stabili şi dezvolta parteneriate cu companii străine, de a promova produsele moldoveneşti, de a atrage investitori străini în localităţile din regiunea de sud a Republicii Moldova".

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Sergiu Harea, a menţionat că evoluţia economică a oricărui stat depinde în mare măsură de dezvoltarea regională, care urmăreşte intensificarea şi diversificarea activităţilor economice, stimularea investiţiilor în sectorul privat, contribuie la reducerea şomajului şi creşterea nivelului de trai al populaţiei.

Evenimentul a fost urmat de o sesiune plenară în cadrul căreia s-a discutat despre oportunităţile economice şi investiţionale ale regiunii de sud.
 
Similare
RECOMANDĂRI