Decizie: Din 15 iunie se reiau cursele aeriene regulate de pasageri
Vizualizari:

Decizie: Din 15 iunie se reiau cursele aeriene regulate de pasageri

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a decis reluarea, începînd cu 15 iunie 2020, a curselor aeriene regulate de pasageri şi a charterelor regulate de pasageri. Totuşi, în acest moment, o serie de ţări, inlcusiv Grecia sau Bulgaria, încă nu permit cetăţenilor R. Moldova să intre pe teritoriul său.

Decizia Comisiei prevede şi respectarea strictă a unor măsuri de prevenire a răspîndirii infecţiei COVID-19:

Aeroportul Internaţional Chişinău va asigura:

- organizarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, în sălile de sosire şi plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecţie, echipament de protecţie personală, soluţii de dezinfecţie, distanţa socială;

- dezinfectarea încăperilor şi instalaţiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

Operatorii aerieni naţionali şi străini vor asigura:

- respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 de către personalul navigant şi pasageri;

- informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului şi după aterizare;

- imprimarea şi distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:

- transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă şi vice-versa, fără reţineri nejustificate şi cu asigurarea normelor sanitare;

- dezinfectarea încăperilor şi suprafeţelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziţia agenţilor aeronautici şi a autorităţilor publice, care activează pe aeroporturile internaţionale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, elaborate de autorităţile naţionale şi internaţionale.
Similare
RECOMANDĂRI