De la „regii asfaltului” din România la oligarhii ucraineni  - MoldStreet
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De la „regii asfaltului” din România la oligarhii ucraineni - MoldStreet

Un contract pentru reabilitarea (deja a doua sau a treia oară) a 85 de kilometri din drumul naţional M3 Chişinău-Giurgiuleşti a fost atribuit companiei LLC Automagistral - Pivden (ТОВ "Автомагістраль-Південь") din Odesa, Ucraina, afiliată unui oligarh ucrainean, scrie Mold-street.

„Este un contract foarte important pentru noi... Cunosc cât de aşteptat este acest proiect atât de investitori, cât şi de locuitorii din regiune. Cu finalizarea reabilitării acestui drum, antreprenorii vor avea costuri mai mici pentru transport şi termeni mai mici de realizare a comenzilor", s-a arătat optimist ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Nu este însă primul ministru care face declaraţii optimiste în privinţa acestui segment de drum, care este "reabilitat" tocmai din anul 2012. 

Valuta va curge în Ucraina 

Mykola Tymofeiev, directorul Automagistral - Pivden (ТОВ "Автомагістраль-Південь") din Odesa a dat asigurări că lucrările vor fi efectuate într-un termen mai mic decât este prevăzut în contract.

Totodată el a menţionat că e prima companie din Ucraina, ce va fi implicată în reparaţia drumurilor din Moldova. 

"Este prima victorie a companiilor din Ucraina la o licitaţie de aşa proporţii pentru lucrări de construcţie într-o ţară din Europa de Est", s-a lăudat managerul potrivit unui comunicat al întreprinderii. Totodată Mykola Tymofeiev a menţionat că valuta va curge în Ucraina, iar lucrările vor fi efectuate în special cu materiale de construcţie din Ucraina.

Oficial Automagistral - Pivden este deţinută de doi locuitori dintr-un sat din regiunea Odesa: Valeri Korotkov (61%) şi Oleg Nalivanii (39%), dar presă locală scrie că în spatele ei ar sta influentul oligarh şi primar al Odesei, Ghenadi Truhanov.

Continuarea o găsiţi aici. 

 
Similare
RECOMANDĂRI