De la începutul lunii, au fost transferaţi 1 650 mln lei pentru plata prestaţiilor sociale
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

De la începutul lunii, au fost transferaţi 1 650 mln lei pentru plata prestaţiilor sociale

Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat pe 12 august transferul pentru plata indemnizaţiilor pentru familiile cu copii şi a indemnizaţiilor paternale, a ajutorului social şi a ajutorului în perioada rece a anului. De asemenea - pentru plata ajutoarelor materiale, a compensaţiilor participanţilor la lichidarea de la Cernobîl şi a indemnizaţiilor viagere sportivilor şi antrenorilor.

De la începutul acestei luni, CNAS a transferat mijloace financiare şi pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, alte prestaţii sociale, suma totală fiind de circa 1650 milioane de lei, potrivit IPN.

Pentru a primi banii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară unde şi-au deschis cardul. 

În cazul în care beneficiarul de prestaţie socială nu este deţinător de card, banii pot fi ridicaţi în orice oficiu poştal, indiferent de domiciliu.

Conform prevederilor legislative, plata pensiei, suportului financiar, ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului, stabilite, dar neîncasate pe o perioadă de şase luni de către beneficiar, se suspendă. Totodată, se suspendă alocaţiile lunare şi indemnizaţiile pentru familiile cu copii neîncasate de către beneficiar pe o perioadă de trei luni.

CNAS precizează că ajutorul social, ajutorul pentru perioada rece a anului, suportul financiar şi indemnizaţiile pentru familiile cu copii, stabilite, dar neîncasate la timp din cauza beneficiarului, se plătesc retroactiv pe o perioadă de cel mult trei ani anteriori datei solicitării. Evidenţa sumelor suspendate este asigurată în sistemul informaţional „Protecţia Socială” pentru fiecare beneficiar.

Plata pensiei se reia la cererea beneficiarului, depusă la Casa Teritorială de Asigurări Sociale, şi se achită retroactiv din data suspendării.
Similare
RECOMANDĂRI