Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De la 1 februarie vom plăti mai puţin pentru energia electrică

De la întâi februarie se ieftineşte energia electrică. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

De luna viitoare consumatorii casnici din centrul şi sudul Republicii Moldova, deserviţi de ,,Premier Energy" , vor achita pentru un kWh cu 17 bani mai puţin, adică un leu şi 51 de bani.

Locuitorii din nordul republicii, deserviţi de societatea ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord" vor achita cu 10 bani mai puţin, şi anume doi lei şi patru bani pentru kilowhatt. ANRE afirmă că ajustarea tarifelor a fost posibilă datorită scăderii preţurilor de achiziţie a energiei electrice de la producător, dar şi datorită faptului că leul moldovenesc s-a dovedit a fi mai puternic decât se anticipa.

Ultima dată, tariful la energia electrică a fost modificat la sfârşitul lunii iulie a anului trecut. Atunci a fost a probată o ieftinire de 21 de bani a consumului de energie electrică pentru consumatorii casnici deserviţi de ,,Premier Energy" SRL, tariful stabilit fiind de 1 leu  şi 68 de bani lei pentru kWh. Tot atunci, pentru consumatorii casnici deserviţi de societatea ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord" a fost stabilit un tarif de 2 lei şi 14 bani/kWh.

 
Similare
RECOMANDĂRI