Dacia pregăteşte un nou SUV, cu 7 locuri, care va înlocui Lodge
Vizualizari:

Dacia pregăteşte un nou SUV, cu 7 locuri, care va înlocui Lodge

Anul viitor Dacia va introduce un nou model de SUV, capabil să transporte 7 pasageri şi care ar putea inaugura tehnologia hibridă în gama de modele a construtorului auto, anunţă publicaţia franceză L’Argus.

Modelul ar trebui să înlocuiască monovolumul Lodgy, care nu s-a bucurat de succes.

Dacia îşi va reînnoi o mare parte din gamă (Sandero, Logan, Dokker), lansând în acelaşi timp noi produse. Este cazul Spring, SUV urban 100% electric, care se va baza pe elementele tehnice ale Renault K-ZE fabricat şi vândut în China.

Vânzările Lodgy au însumat 6.627 de unităţi în Franţa în 2019, pe când Duster se apropie de 50.000 de unităţi.

Cu toate acestea, Dacia intenţionează să menţină, în gama sa, un model capabil să transporte până la 7 pasageri. Acesta este rolul noului venit. Fără a fi strict vorbind un SUV, codul său intern (RJI) evocă, în nomenclatorul grupului, un minivan cu aspect modern, spune publicaţia franceză. În ceea ce priveşte stilul, maşina nu va fi un Duster extins, ci un model cu personalitate proprie.

Noua maşină va putea fi convertită la sistemul hibrid. Sistemul E-Tech al Clio va fi adaptat pentru dacia, dar rămâne de văzut dacă se va dezvolta 140 CP ca în cazul maşinii Renault.

La bord, aspectul va urma calea iniţiată de viitorul Sandero, cu o tabletă digitală pe tabloul de bord.

Modelul ar trebui să apară în primăvara anului viitor.

sursa Mediafax

Similare
RECOMANDĂRI