Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cu sprijinul UE, o tânără din Şoldăneşti a deschis un centru de imagistică dentară

Pentru locuitorii din raionul Şoldăneşti, o dantură frumoasă şi sănătoasă nu mai este un lux. De curând, acolo a fost deschis un centru modern de imagistică dentară, ce aparţine unei absolvente a Universităţii de Medicină din Chişinău.

Aparatele moderne oferă bolnavilor un diagnostic precis în doar cinci minute şi nu mai este nevoie să mearga până la Chişinău pentru astfel de investigatii. Ana Furdui lucra la un spital de stat, dar era mereu cu gândul să-şi deschidă proprie afacere.

Cu grantul de peste 10 mii de euro dar şi cu un credit bancar, Ana a reuşit să cumpere un aparat modern pentru diagnosticul afecţiunilor dentare. E unicul astfel de aparat din regiune, pentru că în policlinică există doar unul vechi, din perioada sovietică.

Un alt avantaj este că aparatul nu emite o cantitate mare de radiaţii, spre deosebire de cel sovietic. Şi pentru că e unicul aparat de acest tip din regiune, pentru consultaţii vin pacienţi nu doar din Şoldăneşti, dar şi de la Rezina, Camenca, Râbniţa şi alte localităţi din stânga Nistrului. Imaginea este în format digital şi e printată pe loc.

De la deschiderea centrului, peste 2000 de persoane i-au trecut pragul. Ana Furdui este unul din cei peste 70 de tineri de pe ambele maluri ale râului Nistru care au obţinut granturi europene, în valoare de până la 13.500 de euro, pentru a-şi deschide o afacere. Banii sunt oferiţi cu sprijinul Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. 
Similare