Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Creşte numărul familiilor din R. Moldova care vor beneficia de ajutor în perioada rece a anului

Creşte numărul familiilor care vor beneficia de ajutor în perioada rece a anului. Guvernul de la Chişinău a aprobat astăzi un proiect de hotărâre care prevede majorararea cu aproape 500 de lei a cuantumului venitului minim lunar garantat. Majorările au fost decise în urma scumpirii gazelor naturale, energiei electrice, lemnelor şi cărbunelui.

Proiectul adoptat prevede creşterea venitului minim lunar de la 2631 de lei până la 3109 lei. Astfel, familiile care vor avea un venit lunar mai mic de 3100 de lei vor primi din partea statului în perioada rece a anului un ajutorul lunar de 700 lei.

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: „Încă 86 de mii de familii vor beneficia de ajutor pentru perioada rece anului. Pragul de trecere pe venit a eveluarii dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului va fi stabilit pentru fiecare caz în parte, în funcţie de numărul de membri ai familiei, nr. de adulţi, copii. Se va lua în considerare dacă un membru al familiei are grad de dizabilitate."

Cererile pentru acordarea ajutorului social, depuse din 1 noiembrie vor fi revizuite în mod automat. Pentru implementarea proiectului, Guvernul a alocat din bugetul de stat peste 300 de milioane de lei. În total, de ajutor social în perioada noiembrie 2021- martie 2022 vor beneficia aproximativ 300 de mii de familii.

Tot astăzi cabinetul de miniştri a aprobat alocarea a 2,5 milioane de lei pentru  familiile medicilor decedaţi de COVID-19. Astfel, încă 25 de familii vor primi din partea statului câte 100 de mii de lei. Până acum, au primit indemnizaţii unice de la stat, 45 de familii ale lucrătorilor medicali care au murit de COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI