Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz va fi semnat astăzi, 28 martie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz va fi semnat astăzi, 28 martie

Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz de către operatorul român Transgaz va fi semnat miercuri, 28 martie. În cel mai scurt timp vor începe lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău. Declaraţia a fost făcută de către prim-ministrul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Este un lucru foarte important şi eu ţin foarte mult la această acţiune. Îmi doresc cel puţin până la sfârşitului mandatului construcţia acestui gazoduct să avanseze foarte mult astfel încât să mă mândresc că pe perioada mandatului meu am asigurat securitatea energetică a Republicii Moldova”, a declarat premierul.

Pavel Filip a menţionat că un stat întotdeauna se află în pericol atunci când se alimentează cu gaz doar dintr-o singură sursă, iar diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale reprezintă o problemă de securitatea energetică a Republicii Moldova.

Totodată, premierul a menţionat că pentru asigurarea ţării cu energie electrică au fost diversificate sursele aprovizionare: 30% din necesarul ţării de electricitate sunt cumpărate de la Ucraina şi 70% de la centrala termoelectrică de la Cuciurgan. În acest context, Pavel Filip a afirmat că există posibilitatea ca tarifele pentru energia electrică să scadă cu 8-9%. „Pentru că a fost aprobată o metodologie nouă de calcul a tarifelor şi luând în consideraţie toate elementele din această dimensiune, eu cred că avem un potenţial de micşorare a tarifelor pentru energia electrică”, a spus şeful Cabinetului de miniştri.
Similare