Companiile din Republica Moldova sunt invitate să participe la programul de inovare în afaceri
Vizualizari:

Companiile din Republica Moldova sunt invitate să participe la programul de inovare în afaceri

Ambasada Suediei la Chişinău, în parteneriat cu PNUD Moldova şi BCTA Impact Lab lansează un program-pilot de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova în valorificarea oportunităţilor de business şi responsabilitate socială care derivă din Agenda 2030 şi cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri).

Programul-pilot include ateliere de lucru şi mentorat pentru o perioadă de până la 12 luni, pentru un număr limitat de companii selectate prin concurs. Totodată, întreprinderile implicate vor învăţa să utilizeze un set de instrumente conceput pentru a accelera inovarea în afaceri.

„Implicarea sectorului privat este esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări durabile şi realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Sperăm că acest program pilot unic va aduce beneficii pentru oamenii şi afacerile din Moldova. Suedia este un promotor convins al Agendei 2030 şi al principiilor directoare ale ONU privind afacerile şi drepturile omului, iar acest program vine să susţină aceste demersuri”, susţine Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei la Chişinău.

Anunţul privind participarea la program şi Ghidul solicitantului pot fi accesate aici. Data limită pentru depunerea dosarului este 16 septembrie 2019, 18.00.

Companiile participante la Acceleratorul ODD vor beneficia de instruire gratuită la nivel internaţional în modelarea de business, inovarea în afaceri şi dezvoltarea de noi produse/ servicii. De asemenea, acestea vor avea acces la un set unic de instrumente pentru promovarea inovării în afaceri, elaborat în Danemarca.

„Programul va oferi mentorat, precum şi suport tehnic pentru companiile care văd inovarea ca parte componentă şi de neînlocuit a afacerii lor. În plus, vom explora oportunităţi de colaborare cu companiile selectate şi în cadrul altor proiecte ale PNUD Moldova”, menţionează Dumitru Vasilescu, Specialist politici la PNUD Moldova.

Proiectul urmează modelul de operare al Danish SDG Accelerator pentru ÎMM-uri din Danemarca, care implică 30 de companii industriale daneze mici şi mijlocii la elaborarea de soluţii noi de afaceri conectate cu ODD-urile.

BCTA Impact Lab este o platformă creată şi gestionată de PNUD pentru companiile incluzive, cu scopul de a măsura şi gestiona mai bine impactul lor asupra ODD-urilor. 
 
Similare
RECOMANDĂRI