Compania germană Dräxlmaier şi-a deschis o nouă fabrică de cablaje în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Compania germană Dräxlmaier şi-a deschis o nouă fabrică de cablaje în R. Moldova

Compania germană Dräxlmaier a mai deschis o fabrică nouă. Prin această investiţie, producătorul de cabluri auto german îşi consolidează prezenţa în ţara noastră, urmând să dezvolte în cadrul Zonei Economice Libere din Cahul un proiect investiţional în valoare totală de circa 30 milioane euro şi care prevede crearea a 1500 locuri de muncă.

„Vom dezvolta politici care asigură condiţii optime pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi atragerea investiţiilor străine, şi vom susţine toţi investitorii pentru a atinge obiectivul nostru comun – extinderea businessurilor şi creşterea capacităţilor locale de producere cu valoare adăugată înaltă”, a declarat Secretarul de stat al Ministerului Economiei Alexandru Sonic.
 
Kai Mussman, şef de Operaţiuni SE Europa de Est, a apreciat buna cooperare cu autorităţile Republicii Moldova.

„Datorită experienţei pozitive pe care o avem în Moldova în ultimii 12 ani, ne-a permis ca noi să ne extindem în sudul ţării şi să ne promovăm afacerea. Pe aproximativ 17.000 de metri, mai mult de 500 de angajaţi sunt acum în măsură să producă cablaje electrice de înaltă calitate pentru producătorii de automobile. Numărul angajaţilor va creşte în următorii ani, ceea ce ne va permite să realizăm şi alte proiecte”.
 
În Moldova, compania Dräxlmaier a venit în 2007, când a deschis prima hală de producere în cadrul Zonei Economice Libere Bălţi. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către Dräxlmaier Group în cadrul Zonei Economice Libere Bălţi constituie circa 100 milioane dolari. Valoarea vânzărilor nete a producţiei industriale în anul 2018 a constituit 4,5 miliarde lei. Până în prezent, Dräxlmaier a creat în Republica Moldova în total peste 6000 locuri noi de muncă.
Similare
RECOMANDĂRI