Comisia Europeană ar putea suspenda regulile fiscale în cazul înrăutăţirii situaţiei economice
Vizualizari:

Comisia Europeană ar putea suspenda regulile fiscale în cazul înrăutăţirii situaţiei economice

Comisia Europeană ar putea suspenda regulile fiscale pentru statele membre ale UE în cazuri unei scăderi severe a activităţii economice provocate de epidemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat vineri vicepreşedintele CE, Valdis Dombrovskis, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Marja de manevră oferită statelor în privinţa cheltuielilor nu echivalează cu o suspendare a regulilor fiscale, dar totuşi va permite majorarea cheltuielilor şi posibilitatea întreruperii angajamentelor bugetare făcute de guvernele UE, a explicat Valdis Dombrovskis.

De menţionat că pandemia de Covid-19 a provocat moartea a 5.043 de persoane la nivel mondial, majoritatea în China continentală, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP vineri, la ora 11:00 GMT, pe baza unor cifre oficiale.

Un număr de 3.176 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în China continentală, 1.016 în Italia şi 514 în Iran, ţările cele mai afectate de Covid-19 unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese. De la apariţia virusului în decembrie anul trecut, peste 134.300 de persoane au fost infectate, în 121 de ţări şi teritorii. 
Similare
RECOMANDĂRI