Comisia economie, buget şi finanţe a susţinut crearea subzonei ”Pîrîta” a Zonei Economice Libere ”Bălţi”
Sursa foto:bizlaw.md Vizualizari:

Comisia economie, buget şi finanţe a susţinut crearea subzonei ”Pîrîta” a Zonei Economice Libere ”Bălţi”

Comisia economie, buget şi finanţe a aprobat raportul la proiectul de lege pentru completarea Legii privind Zona Economică Liberă ”Bălţi”, pentru ambele lecturi. Documentul prevede crearea unei subzone a Zonei Economice Libere ”Bălţi”, care să fie înfiinţată în satul Pîrîta, raionul Dubăsari.

Proiectul de lege prevede că subzona va avea o suprafaţă de cca 11 ha. Acesta se află la o distanţă de 500 de metri de localitate şi se mărgineşte cu traseul auto R5 Chişinău-Budeşti-Vadul lui Vodă, notează bizlaw.md.

Autorul motivează prin existenţa potenţialului investiţional şi a unor capacităţi suficiente de braţe de muncă în această regiune. Raza de influenţă a zonei libere pe piaţa forţei de muncă se va extinde la 20-25 km, fapt care va îmbunătăţi situaţia social-economică a localităţilor învecinate.

Administraţia Zonei Economice Libere ”Bălţi” va atrage investitori în vederea modernizării infrastructurii şi construcţiei unităţilor de producţie pentru închirierea de către rezidenţii subzonei.

În Moldova funcţionează 7 Zone Economice Libere, ZEL ”Bălţi” având o dinamică sporită de dezvoltare care este asigurată de cei 66 de rezidenţi ai zonei.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în plen.

Similare
RECOMANDĂRI