Chiril Gaburici vrea ca Republica Moldova să devină un paradis pentru companiile IT
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chiril Gaburici vrea ca Republica Moldova să devină un paradis pentru companiile IT

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu un grup de investitori străini cu afaceri în domeniile tehnologiei informaţiei şi energiei electrice, care şi-a manifestat interesul de a-şi extinde activitatea în Republica Moldova. În cadrul discuţiilor, potenţialii donatori au apreciat beneficiile pe care le oferă ajustările legislative pentru domeniul IT şi crearea primului Park IT din ţară – ”Moldova Park IT”.

”Încurajăm companiile IT străine să investească în ţara noastră şi le acordăm tot suportul necesar. Republica Moldova trebuie să devină un paradis pentru companiile IT şi vom întreprinde acţiunile necesare pentru a crea un mediu favorabil dezvoltării acestor afaceri”, a subliniat ministrul Chiril Gaburici.

În context, secretarul de stat Vitalie Tarlev a prezentat succint legislaţia privind modul de operare a parcurilor IT, beneficiile fiscale şi de interacţiune simplificată cu instituţiile statului, precum şi regimul virtual de activitate în parcurile IT. De asemenea, potenţialii donatori au fost informaţi şi despre simplificarea modului de acordare şi de prelungire a dreptului de şedere provizorie, precum şi abolirea permiselor de muncă pentru investitorii străini şi angajaţii înalt calificaţi ai companiilor IT.
Similare
RECOMANDĂRI