Chiril Gaburici: ”Fabricat în Moldova” este o platformă foarte bună pentru agenţii economici autohtoni
Sursa foto:politics.md Vizualizari:

Chiril Gaburici: ”Fabricat în Moldova” este o platformă foarte bună pentru agenţii economici autohtoni

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat, astăzi, la deschiderea ediţiei a XVII-a a Expoziţiei “Fabricat în Moldova - Fabricat pentru tine!”. În mesajul adresat antreprenorilor, ministrul Chiril Gaburici a menţionat că expoziţia ”Fabricat în Moldova” este o platformă foarte bună pentru agenţii economici autohtoni în promovarea produselor, stabilirea parteneriatelor atât cu producătorii autohtoni cât şi cu cei străini.

”Fabricat în Moldova, reprezintă unul din cele mai importante evenimente care au loc pe domeniul economic. Expoziţia este deja la a XVII-a ediţie, iar scopul acesteia este promovarea unei economii puternice, diverse şi orientate spre export, contribuind la creşterea competitivităţii în toate sectoarele-cheie. Trebuie să avem grijă de producătorii noştri, să creăm condiţiile necesare pentru ca ei să poată face produse  de calitate şi să le poată comercializa pe toate pieţele, atât în ţară, cât şi peste hotarele ei”, a subliniat ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, este important ca producătorii noştri să fie focusaţi pe îmbunătăţirea proceselor de producţie, diversitatea şi calitatea mărfurilor, intrarea pe pieţe noi de desfacere.

”Este important să creăm condiţii antreprenorilor, astfel încât produsele noastre să fie atractive atât pe piaţa noastră cât şi în străinătate. În orice oraş din lume, în orice magazin, cumpărătorul să spună: iau un produs Fabricat în Republica Moldova, pentru că este calitativ şi are un preţ accesibil”, a punctat Chiril Gaburici.

Expoziţia Naţională ”Fabricat în Moldova”, lansată în 2002, este un instrument de promovare a mărfurilor şi serviciilor autohtone. Ediţia din acest an a întrunit peste 420 de agenţi economici. Programul de afaceri include seminare, o masă rotundă naţională, forumuri bilaterale Republica Moldova-Belarus, Republica Moldova-România etc. Pentru prima dată, în acest an, va fi organizat, la Cahul, Forumul Internaţional de Afaceri Sud - o platformă importantă pentru consolidarea relaţiilor comercial-economice şi stabilirea parteneriatelor de afaceri între companiile din Republica Moldova şi ţările din regiunea Dunării, bazinul Mării Negre, Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente, regiunea CEFTA.
Similare
RECOMANDĂRI