Chinezii, interesaţi să investească în Aeroportul Internaţional „Mărculeşti”
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Chinezii, interesaţi să investească în Aeroportul Internaţional „Mărculeşti”

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei Sichuan Ruifeng Investment Management Group – conglomerat industrial şi financiar, fondat în 2005. Oamenii de afaceri chinezi s-au arătat interesaţi să investească în sectorul transportului aerian din Republica Moldova. 

În cadrul întrevederii, Secretarul de Stat pe domeniul economic a declarat că Aeroportul Internaţional Liber „Mărculeşti”, datorită amplasării geografice, poate deveni un centru foarte important, ce va facilita schimbul de bunuri şi servicii dintre Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu. De asemenea, în cadrul întâlnirii cu potenţialii investitori, Vitalie Iurcu a menţionat despre toate facilităţile Zonelor Economice Libere (ZEL), despre deschiderea şi susţinerea Guvernului de la Chişinău acordată investitorilor străini.
 
La rândul său, preşedintele companiei Sichuan Ruifeng Investment Management Group, Wang Dong, şi-a reiterat disponibilitatea de a investi în ţara noastră şi de a dezvolta parteneriate durabile cu Republica Moldova.
 
„Apreciem relaţiile economice bilaterale stabilite cu Republica Populară Chineză, în special ţinând cont de faptul că este cel mai mare importator şi exportator de bunuri la nivel mondial şi printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova”, a adăugat Vitalie Iurcu.
 
Aeroportul Internaţional Liber „Mărculeşti” este situat la şase kilometri de oraşul Floreşti şi 150 de kilometri de Chişinău. A fost fondat în ianuarie 2004 pe baza unei foste unităţi militare sovietice, iar în prezent având o destinaţie civilă. Aeroportul are drept scop dezvoltarea transporturilor aeriene, serviciilor aeronautice, producerea industrială orientată spre export şi o activitate comercială externă.
 
La moment, teritoriul Republicii Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, capitalul investit fiind în valoare de aproape 6,76 mln lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerţului total.
 
Similare
RECOMANDĂRI