Cheltuielile Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate
Sursa foto:timpul.md Vizualizari:

Cheltuielile Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate

Cheltuielile Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova" vor fi optimizate, iar edificiile staţiilor feroviare în regim conservat vor fi păstrate. Proiectul de lege a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniştri.

Documentul prevede modificarea şi completarea articolului 32 din Codul transportului feroviar, care se referă la staţiile de cale ferată. Potrivit oficialilor, în urma intrării în vigoare a documentului, CFM va economisi 20-25 milioane de lei anual. De asemenea, punctele feroviare de oprire vor fi deschise şi menţinute corespunzător, respectiv trenurile de pasageri vor continua oprirea în staţiile feroviare, iar angajaţii CFM vor fi transferaţi la alte staţii.
 
În acelaşi timp, proiectul prevede că, în cazul în care în urma conservării staţiei feroviare va fi suspendată circulaţia trenurilor de pasageri şi în localitate nu va fi alternativă de transport public, autorităţile publice centrale în comun cu autorităţile publice locale vor fi obligate să întreprindă măsuri privind asigurarea cetăţenilor cu transport rutier.
 
Similare
RECOMANDĂRI