CFM a acumulat datorii salariale de 100 de milioane de lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CFM a acumulat datorii salariale de 100 de milioane de lei

Premierul Pavel Filip a cerut conducerii Căii Ferate din Moldova (CFM) stingerea datoriilor salariale, optimizarea cheltuielilor şi reorganizarea strategică a întreprinderii. În cadrul unei şedinţe convocate la Guvern cu responsabilii de sector, Pavel Filip a criticat conducerea instituţiei pentru managementul defectuos al întreprinderii.

Pavel Filip s-a arătat revoltat că angajaţii instituţiei nu şi-au primit salariile de trei luni, datoriile ajungând până la 100 de milioane de lei. „Cu asemenea organizare, n-o să ajungeţi nicăieri. Cum aveţi de gând să ieşiţi din criză când aveţi 40 întreprinderi-căpuşă care prestează servicii? Aveţi maşini care stau în garaj fără roţi, dar pentru care indicaţi consum de motorină”, le-a reproşat Pavel Filip celor prezenţi.

Premierul a dat indicaţii ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei şi Infrastructurii în cea a Agenţiei Proprietăţii Publice.

„Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Văd că lucrurile stau pe loc. Trebuie să înţelegem ce se întâmplă la întreprindere. Cineva vede CFM drept o afacere personală şi face ce vrea acolo”, a menţionat Pavel Filip.

Anul trecut Guvernul a aprobat Concepţia pentru restructurarea sectorului feroviar şi a ÎS „Calea Ferată din Moldova” pentru anii 2018-2021. După care, urma ca Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi CFM să elaboreze un plan de acţiuni de implementare.
Similare
RECOMANDĂRI