Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii Republicii Moldova au tot mai mare încredere în sistemul bancar

Cetăţenii Republicii Moldova au tot mai mare încredere în sistemul bancar. Ei preferă să-şi păstreze economiile în depozite bancare. În opinia lor, în acest fel banii sunt în siguranţă. Cei mai mulţi basarabeni optează pentru depozite la termen cu dobândă, care de obicei, nu permit depuneri şi retrageri ulterioare până la termenul stabilit. Cei care au la dispoziţie sume mai mari de bani se îndreaptă şi spre imobiliare.

Specialiştii în investiţii financiare spun ca în Republica Moldova există trei categorii de oameni care economisesc. E borba de investitorii şi antreprenorii care intra in posesia unor sume mari de bani rezultate din afaceri reuşite, cei care au locuri de muncă plătite foarte bine şi persoanele chibzuite, ce adună sume mici de bani pe care vor să le pună deoparte.

ea mai sigură soluţie pentru a păstra banii, în opinia oamenilor, este un cont de economii deschis la o bancă de încredere.
 
O altă modalitate de a-şi investi banii, spre care se îndreaptă tot mai mulţi basarabeni cu dare de mână, este cumpărarea unor apartamente, case sau terenuri.
 
„Aş presupune că cetăţenii moldoveni, destul de mulţi, resurse destul de importante le ţin acasă şi nu le folosesc formal dat fiind specificul ţării noastre, în aceleaşi timp presupun că multe persoane acceptă să facă investiţii în imobiliare. Cei care sunt mai avuţi cumpără apartamente, case pe care încearcă fie să le valorifice mai târziu, fie pur şi simplu să-şi stocheze mijloacele financiare, efectiv să le salveze”, a declarat VIOREL GÎRBU, expert economic.
 
Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, la sfârşitul lunii ianuarie soldul depozitelor bancare a depăşit 70 de miliarde de lei.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI