Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul de Excelenţă "Artcor" găzduieşte un atelier care vine în ajutorul tinerilor ce-şi doresc să lanseze o afacere

Centrul de Excelenţă "Artcor" găzduieşte, în aceste zile, un atelier care vine în ajutorul tinerilor ce-şi doresc să lanseze o afacere. Seminarul interactiv este supravegheat de mentori internaţionali şi oferă participanţilor oportunităţi de dezvoltare.

Atelierul "Design Your Business" reuneşte tineri cu diverse competenţe din mai multe domenii – IT, marketing, inginerie şi design. Alături de mentori cu o mare experienţă în afaceri, tinerii sunt instruiţi să dezvolte un start-up.

„Scopul proiectului este de a ajuta tinerii creativi să devină antreprenori, să utilizeze instrumente de dezvoltare a afacerii. De asemenea, să dezvolte un plan de business, parcurgând programul financiar pe care îl oferim, astfel încât aceştia să poată să-şi descrie mai bine afacerea şi să găsească potenţiali investitori”, a spus TOOMAS ROOLAID expert, Creativity Lab.

„Noi instruim tinerii să devină antreprenori. Încercăm să le dezvoltăm aptitudini şi să le oferim o doză de motivaţie, pentru a fi mai determinaţi”, a declarat EVA LEEMET expert, Creativity Lab.

Lansarea unui centru de meditaţie dedicat copiilor, a fost unul dintre proiectele de afacere propuse. Deşi membrii echipei recunosc că ideea este încă pe foaie, spun că sunt în căutarea investitorilor pentru a lansa afacerea cât mai curând.

„Proiectul nostru consta in dezvoltarea educatiei pentru copii pentru a iesi din standardele care exista l anoi în sistemul educaţional”, a spus VICTORIA ŢÎSARI participant.

„Se va pune accent pe dezvoltarea nu atat pe dezvoltarea inntelectuala a unui copil, ci pe dezvoltarea emotională şi fizică”, a spus IRINA COJOCARU participant
 
O altă echipă a ales să dezvolte un proiect cu impact economic. S-a făcut un plan de afaceri, s-a identificat publicul-ţintă şi s-au estimat costurile unui start-up în domeniul turismului.

„Este o platforma online care ofera informatii referitor la turismul din Republica Moldova, unde se poate de făcut turism sportiv, gastronomic, cultural”, a declarat GALINA VIERU participant. 

„Acest proiect este in faza de dezvoltare si sper ca in aceasta toamna il vom lansa in acest domeniu”, a spus ALEXEI MOLDOVAN participant.

Experţii Creativity Lab au fost interesaţi de proiectele propuse şi spun că implementarea lor ar adauga plus-valoare economiei naţionale.

„Sunt pozitiv surprins de energia participanţilor, pe care o depun aici, de numărul persoanelor prezente, care sunt gată să discute şi să-şi schimbe ideile”, a spus TOOMAS ROOLAID expert Creativity Lab.

„Echipele selectate aici vor merge in urmatoarea etapa BootCamp, unde vor avea şanse să-şi dezvolte ideea la un alt nivel”, a declarat MIHAI ŢURCANU, participant.

Atelierul Design your Business se află la a treia ediţie. Evenimentul este organizat de Creativity Lab Estonia, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.


 
Similare
RECOMANDĂRI