Centrala electrică de la Cuciurgan şi-a majorat volumul de producţie cu 20%
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrala electrică de la Cuciurgan şi-a majorat volumul de producţie cu 20%

Una dintre cele mai mari întreprinderi transnistrene - CERS Moldovenească - a produs în primele nouă luni ale anului curent 2,963 mlrd. kWh de energie electrică. Aceasta este cu 20% mai mult decât în perioada similară a anului 2017. Astfel, a crescut şi coeficientul de folosire a capacităţilor stabi


Surse din cadrul administraţiei Centralei de la Cuciurgan au relatat pentru INFOTAG că acest lucru ţine de "majorarea livrărilor de energie electrică pentru export, precum şi pentru piaţa internă a Transnistriei".

Ca şi în anul 2017, baza combustibilului centralei a constituit gazul - 99,9%.

INFOTAG precizează: CERS Moldovenească este una dintre cele mai mari centrale electrice din Europa de Est, care activează din anul 1964. Întreprinderea dispune de 12 blocuri energetice cu o capacitate totală de 2520 MW, dintre care funcţionează doar trei-patru. În perioada sovietică, Centrala asigura cu energie electrică întreaga Moldovă şi sudul Ucrainei, precum şi efectua exporturi în Balcani. Proprietarul centralei este compania rusă "Inter RAO". Din 2009, Centrala este principalul furnizor de energie electrică în Moldova. Potrivit noului contract, până la sfârşitul lunii martie 2019, energia electrică pentru Moldova este furnizată la preţul de $50,2 pentru 1 kWh.
Similare
RECOMANDĂRI