Cele mai atractive credite sunt cele acordate pe termene de la doi până la cinci ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cele mai atractive credite sunt cele acordate pe termene de la doi până la cinci ani

În iulie, creditele noi acordate au constituit 2 850,4 milioane de lei, în creştere cu 14,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Ponderea creditelor acordate în moneda naţională a reprezentat 72,7%, a celor în valută – 27,3%. Cele mai atractive au fost creditele acordate pe termene de la doi până la cinci ani.

50,1% din creditele acordate în moneda naţională au fost accesate de persoane juridice. Creditele în valută au fost solicitate, în principal, de către societăţile comerciale nefinanciare – 94,3%, se arată în  datele Băncii Naţionale a Moldovei.

Rata medie la creditele noi acordate în moneda naţională a constituit 7,42% pentru persoanele fizice şi 8,59% pentru cele juridice. Creditele în valută au putut fi accesate de către persoanele fizice cu o rată medie de 3,83%, iar de către persoanele juridice – 4,41%.

În luna, depozitele noi atrase la termen au constituit 2 393,7 milioane de lei, micşorându-se cu 7,2% faţă de luna iulie 2018. Ponderea depozitelor atrase în moneda naţională a constituit 63,5%, a celor în valută – 36,5%.

Depozitele atrase au fost reprezentate preponderent de depozitele persoanelor fizice – 83,2%.

Cele mai atractive depozite, din perspectiva termenelor, au fost depozitele cu termene de la şase până la 12 luni (45,8% din totalul depozitelor atrase la termen).
Similare
RECOMANDĂRI