Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei mai buni antreprenori din raionul Soroca au fost premiaţi

Dedicaţie, sârguinţă şi dorinţă. Dacă aceste trei calităţi le are un antreprenor, atunci cu siguranţă va obţine rezultate frumoase. Asta susţin oamenii de afaceri care au fost desemnaţi drept cei mai buni antreprenori ai anului din raionul Soroca. La concurs s-au înscris peste 50 de candidaţi.

Marele câştigător este Mihai Eftodii. Tânărul are o livadă de meri şi pruni şi o plantaţie de căpşuni. El a investit în afacere peste 1,7 milioane de lei.
 
„În acest an am reuşit să obţinem locul I la concurs datorită muncii depuse”.
 
Concursul este organizat pentru a stimula dezvoltarea antreprenoriatului, promovarea produselor şi serviciilor agenţilor economici, dar şi pentru angajarea persoanelor în câmpul muncii. Cei care s-au ales cu premii spun că au fost plăcut surprinşi.
 
Un premiu special, oferit de Camera de Comerţ şi Industrie a raionului Soroca, a ajuns la Stela Ciutulean.
 
„Am fost nominalizată la categoria „Cel mai activ agent economic”. Suntem producători de fructe şi legume uscate glazurate. Le exportăm în CSI, UE şi pe piaţa locală”.
 
Pe parcursul anului 2018, au fost zeci de forumuri cu vânzări peste hotarele Republicii Moldova.

„Republica Moldova prezintă la Braşov, Iaşi, misiuni economice în Polonia, Germania, Italia sau evenimentele care sunt organizate local, de exemplu, Marca comercială a anului - Fabricat în Moldova”, a declarat Lilia Catruc, directoarea Camerei de Comerţ şi Industrie din Soroca.
 
Cei mai buni agenţi economici au fost desemnaţi de către o comisie specială care analizează, atât indicii de producţie, cât şi de angajare a persoanelor.
 
„Ne bucurăm că anul trecut cifra de afaceri la nivel de raion este 727 de milioane de lei cu 68 de milioane de lei mai mult ca în 2017, ce denotă că economia merge, oamenii investesc, dar avem probleme că s-a micşorat comparativ cu 2017 tonajul la export”, a precizat Ghenadie Munteanu, preşedintele raionului Soroca.
 
În raionul Soroca activează 567 de întreprinderi. Concursul a ajuns la cea de a 12-a ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI