Cecilia Malmström: UE examinează majorarea cotelor la export pentru agenţii economici din Republica Moldova
Sursa foto:mfa.gov.md Vizualizari:

Cecilia Malmström: UE examinează majorarea cotelor la export pentru agenţii economici din Republica Moldova

Uniunea Europeană examinează majorarea cotelor la export pentru agenţii economici din Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, în cadrul unei întrevederi de lucru la Geneva cu Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Comisarul european, Cecilia Malmström, a vorbit despre necesitatea alinierii amendamentelor legislaţiei naţionale în domeniul comerţului la cerinţele şi principiile sistemului mondial de comerţ, stipulate în cadrul acordurilor internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului, consolidând dezvoltarea liberalizării comerţului şi transpunerii în practică a celor mai performante politici în asigurarea securităţii alimentare.

Cecilia Malmström a invitat Republica Moldova să participe în luna septembrie, la Bruxelles, împreună cu Georgia şi Ucraina, la reuniunea de evaluare a prevederilor Acordurilor de Liber Schimb, semnate de către UE cu statele din cadrul Parteneriatului Estic.

Abordând acţiunile întreprinse de Republica Moldova în implementarea prevederilor Acordului de Asociere, cu referire la Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător, ministrul Ulianovschi a susţinut majorarea cotelor la exporturile pe piaţa Uniunii Europene a anumitor produse agricole, precum merele, strugurii şi diverse produse de origine animalieră.

Totodată, ei au mai discutat despre reformele în sistemul sanitar şi fito-sanitar, eliberarea certificatelor SPS pentru agenţii economici din Republica Moldova care intenţionează să extindă operaţiunile de export către statele Uniunii Europene, precum şi prevederile cadrului  normativ al reglementării comerţului la nivel naţional.
Similare
RECOMANDĂRI