Cea mai mare uzină de beton asfaltic din Republica Moldova a fost lansată astăzi
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Cea mai mare uzină de beton asfaltic din Republica Moldova a fost lansată astăzi

Astăzi a fost lansată cea mai mare uzină de beton asfaltic din Republica Moldova. Uzina a fost construită după standardele europene.

„Necesitatea acestei uzine a apărut pe parcursul anului trecut, odată cu cererea foarte mare pe piaţă, şi anume din partea companiilor care au construit drumuri în cadrul proiectului guvernamental „Drumuri Bune pentru Moldova”. Mai mult decât atât, anul trecut am avut perioade când era lipsă de beton asfaltic pentru construcţia şi reabilitarea drumurilor naţionale. În planul de activitate pentru anul curent, conducerea companiei a planificat să găsească resurse pentru ca să construiască încă o uzină şi să facă faţă cererii de pe piaţă”, a menţionat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.
 
Uzina Marini „Be Tower 2500” va utiliza cele mai moderne tehnici pentru producerea mixturii asfaltice.
 
„Companiile care au câştigat licitaţiile pentru construirea drumurilor din cadrul programului „Drumuri Bune 2”, mai cu seamă cele din sudul ţării, vor avea încă o opţiune de unde se procure acest material. Construirea a 2 600 km de drumuri va crea o şi mai mare cerere pe piaţă privind betonul asfaltic, astfel trebuie să acoperim această cerere”, a adăugat ministrul Economiei şi Infrastructurii.
 
Fondată în 2006, compania mai are o uzină de beton asfaltic la Comrat. Producţia medie anuală a mixturii asfaltice pe anii 2015-2017 a constituit 45-50 mii de tone, în anul 2018 – 110 mii de tone. De asemenea, compania dispune de laborator de încercări a materialelor de construcţie, tehnică modernă pentru efectuarea lucrărilor rutiere, peste 50 de automobile specializate, inclusiv autobasculante, gredere, încărcătoare, compactoare şi finisoare de aşternere a mixturii asfaltice de ultimă generaţie dotate cu dispozitive cu nivel GPS, precum şi o echipă specializată pentru construcţia şi reparaţia podurilor, de asemenea, dotată cu tehnică corespunzătoare.
 
În prezent, în cadrul întreprinderii activează 170 de angajaţi, cifra de afaceri fiind 140,7 mln lei pentru anul 2018, iar capitalul social 10,8 mln lei, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.


Sursa: mei.gov.md
Similare
RECOMANDĂRI