Ce va fi cu tarifele la energia electrică în anul 2018
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce va fi cu tarifele la energia electrică în anul 2018

Tarifele la energia electrică vor fi ajustate abia în primăvara anului 2018, promite Guvernul în Memorandumul suplimentar cu privire la politicile economice si financiare asumat în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Noile tarife vor fi calculate exclusiv în baza noii metodologii, dar cu luarea în calcul al deverilor de 1,75 miliarde de lei, scrie Mold-street.

În document autorităţile de la Chişinău recunosc că au întârzieri la adoptarea şi implementarea unor reforme structurale în domeniu şi susţin că în eforturile de avansare a reformelor în sectorul energetic, colaborează în continuare cu toate părţile interesate, inclusiv reprezentanţii sectorului privat, comunitatea donatorilor, Banca Mondială şi Secretariatul Comunităţii Energetice.

ANRE va fi mai transparentă şi independentă

"Parlamentul a aprobat în luna septembrie noua Lege cu privire la energetică criteriu de performanţă structurală îndeplinit cu întârziere, iar Guvernul şi ANRE sunt în proces de adoptare a cadrului normativ secundar pentru a asigura pe deplin punerea în aplicare a acestei legi.

Legea include procedurile de numire în funcţie a directorilor ANRE, astfel încât procesul dat să fie pe deplin transparent, iar selectarea să se facă în bază de merite, precum şi stabilirea unor indicatori de performanţă clari, ca să fie asigurată baza necesară pentru efectuarea auditurilor independente pe viitor", se arată în Memorandum.

Continuarea o găsiţi pe Mold-street

Similare