Ce bunuri a sechestrat Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale în 2019: automobile de lux, conturi bancare, aeronave
Vizualizari:

Ce bunuri a sechestrat Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale în 2019: automobile de lux, conturi bancare, aeronave

Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale din cadrul CNA a indisponibilizat, prin aplicarea sechestrului, 803 bunuri/active provenite din infracţiuni, în valoare totală de 2.614.862.781 de lei. Datele apar în raportul de activitate al ARBI, pentru anul 2019.

În perioada menţionată, ARBI a recepţionat, pentru executare, delegaţii ce vizează 139 de subiecţi, cercetaţi în 67 de cauze penale pentru comiterea diferitor infracţiuni.

Delegaţiile au fost recepţionate de la procuraturile specializate, cele teritoriale din Comrat, Bălţi, Şoldăneşti, Chişinău, Nisporeni, Orhei, CNA, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul de Poliţie din Şoldăneşti.

După tipul bunurilor sechestrate de Agenţie, pe primul loc se situează mijloacele de transport (201), urmate de terenurile agricole (140), conturile bancare (66), construcţiile nelocative (60), locative (59), terenurile pentru construcţii (58), aeronave, acţiuni  etc.

Potrivit procedurii, bunurile sunt valorificate, iar banii din vânzarea acestora se transferă în bugetul de stat.

Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Similare
RECOMANDĂRI