Câţi bani au fost încasaţi de Serviciul Vamal în luna septembrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Câţi bani au fost încasaţi de Serviciul Vamal în luna septembrie

În luna septembrie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 mlrd 129 mil. lei, cu circa 273 mil. de lei mai mult (cca.+15%), comparativ cu perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a 53.046 de declaraţii vamale.

Totodată, veniturile colectate de Vamă în primele 9 luni ale acestui an se cifrează la circa 16,4 miliarde de lei, în creştere cu peste 1 miliard de lei faţă de încasările din aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat al serviciului vamal.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 708 de încălcări ale legislaţiei vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 298 de procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de peste 1.098.928 lei.

În luna mai, fluxul unităţilor de transport a constituit 429.777 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 88.358 şi respectiv, 61.212 de traversări, informează serviciul vamal.
Similare
RECOMANDĂRI