Cât a plătit Transgaz pentru Vestmoldtransgaz
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cât a plătit Transgaz pentru Vestmoldtransgaz

Operatorul sistemului de transport al gazelor din România, compania Transgaz va plăti pentru întreprinderea de stat Vestmoldtransgaz un preţ de 180,2 milioane lei (circa 8,8 milioane de euro), cu 200.000 lei moldoveneşti mai mult decât a fost preţul de pornire.

Potrivit unui comunicat al companiei româneşti, aceasta a acceptat şi realizarea unui program de investiţii de până la 93 milioane de euro în următorii doi ani, notează mold-street.com.

E vorba în special de construcţia conductei Ungheni-Chişinău, ce va avea o lungime de 120 de kilometri şi va putea transporta anual 1,5 miliarde de metri cubi de gaz din România spre Republica Moldova, care va permite eliminarea dependenţei de 100% de livrările de gaze de la Gazprom. 

Privatizarea ce dă contur uneia dintre cele mai semnificative tranzacţii efectuate în ultima perioadă de Guvernul Republicii Moldova, s-a realizat prin intermediul societăţii Eurotransgaz SRL din Moldova, care are ca asociat unic Transgaz. Totodată compania românească a beneficiat de asistenţă în pregătirea şi finalizarea contractului de privatizare din partea casei de avocatură "Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii" şi a Băncii Comerciale Române Chişinău (BCR Chisinau)
Similare
RECOMANDĂRI