ECONOMIC

Campanie încheiată. Peste 1600 de producători au fost instruiţi în legătură cu obţinerea subvenţiilor pentru anul 2019

post-img

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a desfăşurat la Hînceşti şi Căuşeni ultimele seminare din cadrul Campaniei de informare a producătorilor agricoli privind obţinerea suportului financiar din partea statului, prin politica clasică de subvenţionare, dar şi cea în avans aferente sectorului agroindustrial.

Campania de informare a fost desfăşurată în toate raioanele ţării aflate în raza Oficiilor Teritoriale ale AIPA, cu participarea agricultorilor, reprezentanţilor Direcţiilor raionale agricole, primăriilor, etc.

Seminarele au avut ca scop informarea producătorilor agricoli despre principalele posibilităţi de finanţare aferente sectorului agricol, oferite atât din partea statului precum şi din partea partenerilor de dezvoltare.

În acest context, an de an se atestă un interes vădit printre rândurile producătorilor agricoli faţă de campaniile de informare organizate de AIPA. Aceasta o demonstrează şi prezenţa a peste 300 de producători agricoli din UTA Găgăuzia care şi-au arătat interesul vis-a-vis de oportunităţile de finanţare din sectorul dat.

De menţionat, că în cadrul campaniei de informarie au fost instruiţi peste 1600 de producători agricoli, viitori beneficiari de subvenţii.

Pe parcursul campanie conducerea Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru a reiterat importanţa seminarelor de informare, în asigurarea unui proces de subvenţionare corect şi eficient. În contextul încheierii campaniei, AIPA aduce mulţumiri tuturor celor implicaţi, şi anume: partenerului ,,Microinvest’’ pentru susţinerea AIPA în cadrul desfăşurării acestei ample Campanii de Informare, Oficiilor Teritoriale ale AIPA, reprezentanţiilor direcţiilor agricole din cadrul Consiliilor raionale, precum şi producătorilor agricoli care au fost receptivi la mesajele de informare şi au participat activ în cadrul seminarelor.
 
Vom aminti că mărimea Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii pentru anul 2019 constituie 900 mil. lei, la care  sprijinul financiar acordat unui producător agri­col în cadrul unui an de subvenţionare, cumulativ pe toate măsurile de sprijin nu va depăşi suma de 3,0 mil. lei per be­neficiar, iar pentru grupurile de producători plafonul este în limita de 4,5 mil. lei.