Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CALM invită oamenii de afaceri la discuţii privind plafonarea taxelor locale

Congresul autorităţilor locale din Republica Moldova invită oamenii de afaceri la discuţii privind proiectul de plafonare a taxelor locale. După ce mai mulţi primari au protestat săptămâna trecută împotriva acestei iniţiative a guvernului, premierul Ion Chicu a anunţat că nu renunţă la plafonarea taxelor locale.  

VIOREL FURDUI, director executiv CALM: „Facem apel către tot mediul de afaceri, asociaţiile reprezentative de business, pentru ca să ne aşezăm cu toţii la o masă rotundă şi să căutăm soluţii la aceste probleme, probleme care o să ne convingem că nu stau în taxele locale dar în altă sferă”.

Reprezentanţii congresului autorităţilor locale susţin că plafonarea taxelor locale nu este în interesul mediului de afaceri şi cer anularea acestei iniţiative legislative.

VIOREL FURDUI, director executiv CALM: „În situaţia când nu câştigă mediul mic de afaceri, mediul mijlociu de afaceri. Nu câştigă producătorii şi întreprinderile sectorului agro-industrial, care toţi se arată împotriva plafonării taxelor locale. Nu câştigă nici bugetele locale. Atunci întrebarea este cine şi în interesele cui se acţionează în cadrul acestei politici fiscale, care stabileşte plafoanele respective”.

Premierul Ion Chicu spune că Guvernul nu va renunţa la această iniţiativă.

ION CHICU, prim-ministru al Republicii Moldova: „Mare majoritate a investitorilor susţin această propunere, dacă autorităţile publice locale au rezerve, eu sunt gata să discutăm. În Parlament putem să discutăm, dar nu trebuie să torpilăm, iniţiative care sunt susţinute de business, căci nu-i vorba de Guvern”.
Similare
RECOMANDĂRI