Bunuri, în valoare de circa 26 de milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA, în dosarele privind frauda bancară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bunuri, în valoare de circa 26 de milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA, în dosarele privind frauda bancară

Bunuri de aproximativ 26 000 000 de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul CNA, săptămâna trecută. Potrivit ARBI, sechestrele au fost aplicate în baza delegaţiilor procurorilor în dosarele fraudei bancare.

Printre acestea sunt acţiuni, 7 capitaluri sociale, 2 construcţii nelocative, un cont bancar, 9 încăperi locative şi nelocative, dar şi 3 terenuri pentru construcţii. Suma totală a bunurilor a fost estimată la 25 984 041 lei. Până în prezent, sechestrele aplicate de Agenţie în dosarele fraudei bancare depăşeşte 3 miliarde de lei.  

Amintim că, ARBI are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate. 

Totodată, precizăm că procesul de recuperare a bunurilor infracţionale este divizat în 4 etape succesive: urmărirea bunurilor infracţionale şi acumularea probelor; indisponibilizarea bunurilor infracţionale; confiscarea bunurilor infracţionale şi repararea prejudiciilor; restituirea bunurilor infracţionale.

Din aceste patru etape ale procesului de recuperare, doar primele două intră în competenţele ARBI. Astfel, prerogativa de confiscare a bunurilor aparţine instanţei de judecată, iar etapa restituirii, care presupune executarea hotărârilor de confiscare, se realizează de către instituţia executorului judecătoresc şi Serviciul Fiscal de Stat.

Similare
RECOMANDĂRI