BNM va prelungi desemnarea unui administrator temporar ori de câte ori va fi nevoie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BNM va prelungi desemnarea unui administrator temporar ori de câte ori va fi nevoie

Deputaţii au votat în lectură finală proiectul de lege care prevede că Banca Naţională a Moldovei va putea prelungi, în mod excepţional, perioada de desemnare a unui administrator temporar, ori de câte ori va fi necesar. Modificarea Legii privind redresarea şi rezoluţia băncilor a fost susţinută de majoritatea parlamentarilor prezenţi la şedinţa de joi, 4 octombrie.

Perioada de desemnare a unui administrator temporar nu trebuie să depăşească un an. Banca Naţională, în calitate de autoritate competentă, va determina în ce măsură sunt îndeplinite condiţiile pentru menţinerea unui administrator temporar şi pentru a justifica o astfel de decizie în faţa acţionarilor.

Potrivit autorilor, care sunt deputaţii democraţi Andrian Candu şi Sergiu Sârbu, în prezent, această perioadă poate fi reînnoită, în mod excepţional, în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Legislaţia în vigoare nu prevede de câte ori poate fi prelungită perioada de desemnare a unui administrator temporar.

Similare
RECOMANDĂRI