BNM susţine că va asigura funcţionalitatea sistemului bancar din Republica Moldova
Sursa foto:joblist.md Vizualizari:

BNM susţine că va asigura funcţionalitatea sistemului bancar din Republica Moldova

Banca Naţională a Moldovei (BNM) anunţă despre impunerea unui şir de măsuri care să prevină răspândirea virusului COVID-19 şi care să asigure în continuare funcţionalitatea sistemului financiar-bancar al ţării.

Potrivit BNM, măsurile sunt necesare pentru a proteja sănătatea angajaţilor băncilor şi a clienţilor lor, pentru ca aceştia să beneficieze fără întrerupere de serviciile solicitate. 

În acest sens, BNM îndeamnă cetăţenii să respecte strict regulile de comportament şi de igienă, iar dacă prezenţa fizică nu este obligatorie, se recomandă utilizarea sistemelor de deservire la distanţă, a instrumentelor şi serviciilor de plată fără numerar, cum ar fi aplicaţiile internet-payments, mobile payments, cardurile de plată, transferul de credit (ordinul de plată), care permit efectuarea plăţilor de la orice calculator sau dispozitiv mobil.

La fel, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, Banca Naţională a luat măsuri sporite de protecţie, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Procesele operaţionale critice şi continuitatea activităţii instituţiei vor fi asigurate pe tot parcursul acestei perioade. În acelaşi timp, a fost lansat procesul de activitate la distanţă pentru mai multe categorii de angajaţi.

Banca Naţională, băncile licenţiate şi prestatorii de servicii de plată nebancari îşi continuă activitatea asigurând toate serviciile financiare prestate. Totodată, mai multe bănci au anunţat program de lucru prescurtat sau modificat pentru deservirea fizică a clienţilor, 

 
Similare
RECOMANDĂRI