Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BNM şi-a deschis astăzi porţile pentru studenţii de la economie, drept şi IT

Banca Naţională a Republicii Moldova şi-a deschis astăzi larg porţile pentru studenţii de la economie, drept şi IT. Pentru că instituţia are mai multe posturi libere, guvernatorul băncii i-a invitat pe tineri să-şi facă acolo stagiile de practică, iar la finalizarea studiilor să aplice pentru angajare.

Cum poate fi deosebită o bacnotă adevărată de una falsă şi cu ce dispozitive poate fi verificată autenticitatea. Este doar unul dintre secretele descoperite de studenţii veniţi în vizită la BNM.
 
Specialiştii bancii au încercat să-i convingă pe tineri că aceasta este cea mai prestigioasă instituţie financiară din Republica Moldova şi că un loc de muncă acolo înseamnă enorm pentru cariera lor viitoare.
 
„Dacă vorbim despre salariu, atunci sunt competitive în cadrul BNM. Cel puţin un salariu mediu pe economie-aproximativ aşa, exact”, A DECLARAT ARTUR MIRONOV, expert principal, Resurse Umane.

Banca Naţională a Moldovei are nevoie de specialişti în mai multe domenii, dar pentru a fi angajaţi tinerii trebuie să facă faţă unei selecţii riguroase. În ultimi doi ani, 45 ani de studenţi au fost admişi la stagii de practică, dar numai şapte au fost angajaţi.
 
„Începând cu specialist în contabilitate, IT, terminând cu jurişti, domeniul financiar bancar, economişti , foarte mult avem nevoie şi ca analişti, economitrişti”, A SPUS OCTAVIAN ARMAŞU, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.
 
Studenţii veniţi în vizită s-au arătat încântaţi de posibilitatea să lucreze la Banca Naţională.
 
Banca Naţională a Moldovei a fost fondată în anul 1991 şi are aproximativ de 400 de angajaţi.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI