BNM: Nu a fost recepţionată vreo notificare din partea Société Générale prinvind intenţia de a pleca din RM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BNM: Nu a fost recepţionată vreo notificare din partea Société Générale prinvind intenţia de a pleca din RM

Banca Naţională a Moldovei precizează că nu a primit vreo notificare din partea grupului Société Générale referitor la intenţiile acesteia de a vinde sucursala din Republica Moldova BC „Mobiasbanca” SA, aşa cum scrie un portal de ştiri din Bulgaria, transmite IPN.

Într-o postare pe pagina de Facebook, BNM menţionează că BC „Mobiasbanca” SA respectă toate cerinţele prudenţiale, iar orice schimbare de proprietate în băncile licenţiate poate avea loc doar cu acordul prealabil al Băncii Naţionale a Moldovei, al cărui scop este transparenţa, calitatea şi soliditatea financiară a acţionarilor, precum şi a instituţiilor de creditare.Potrivit portalului de ştiri EUSCOOP, banca franceză Société Générale, care deţine Mobiasbancă în Republica Moldova, îşi retrage afacerile din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Republica Moldova.

Astfel, Société Générale a decis să-şi concentreze afacerile pe alte pieţe mai atractive. Société Générale nu mai este mulţumită de poziţia pe care o are pe aceste pieţe, care sunt suprasaturate şi neatractive în momentul de faţă.

Similare
RECOMANDĂRI