BNM a suspendat licenţa unui prestator de servicii de plată nebancar, pentru încălcări grave
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BNM a suspendat licenţa unui prestator de servicii de plată nebancar, pentru încălcări grave

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei a decis suspendarea licenţei pentru desfăşurarea activităţii de prestare a serviciilor de plată şi emitere a monedei electronice a prestatorului de servicii de plată nebancar „Artosis” SRL, pe un termen de şase luni, din data de 9 august (ora 17.00), transmite IPN.

BNM menţionează într-un comunicat de presă că decizia a fost luată ca rezultat al controlului pe teren asupra activităţii emitentului de monedă electronică, efectuat la prestator, ţinând cont de gravitatea încălcărilor comise şi de caracterul repetat al acestora. În cadrul controlului au fost constatate încălcări ale Legii cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, ale Legii cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică, precum şi ale prescripţiilor dispuse anterior de BNM.

În acest sens, prestatorul nu a aplicat măsuri de precauţie sporită privind unii clienţi. Mai exact, nu a obţinut informaţii privind sursa mijloacelor băneşti, scopul şi natura relaţiei de afaceri şi nu a monitorizat continuu tranzacţiile şi relaţiile de afaceri cu aceştia. De asemenea, a efectuat operaţiuni de plată prin intermediul agenţilor de plată neînscrişi în registrul societăţilor emitente de monedă electronică, ţinut de BNM, şi a prezentat informaţii neautentice.

Similare
RECOMANDĂRI