BNM a modificat Regulamentul cu privire la tratamentul riscului de credit pentru bănci
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

BNM a modificat Regulamentul cu privire la tratamentul riscului de credit pentru bănci

În contextul crizei generate de pandemia COVID-19, Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a emis o hotărâre pentru modificarea Regulamentului cu privire la tratamentul riscului de credit pentru bănci potrivit abordării standardizate, prin care aduce claritate prevederilor aferente tratamentului riscului de credit al entităţilor din sectorul public din Republica Moldova, scrie IPN.

Un comunicat de presă al BNM, emis pe 2 iunie, precizează că decizia a fost luată în data de12 mai. În scopul calculării riscului de credit şi a cerinţelor de fonduri proprii ale băncilor, expunerile faţă de entităţile din sectorul public din Republica Moldova, precum şi expunerile garantate de către acestea, cu întrunirea cerinţelor de eligibilitate, primesc o pondere de risc egală cu 20%.

Urmare elucidării acestei norme, băncile se pot implica activ în procesul de acordare a creditelor garantate de către entităţile din sectorul public, ceea ce va contribui la susţinerea în continuare a economiei naţionale. Creditarea cu implicarea garanţiilor acordate de către entităţile din sectorul public va crea premise pentru impulsionarea creditării în condiţiile de restabilire a situaţiei economice post-criză, se menţionează în comunicatul BNM. 

Similare
RECOMANDĂRI