ECONOMIC

BNM a lansat o serie de podcasturi despre cultura financiară: Cum să obţii bani pentru o afacere prosperă, care sunt avantajele şi riscurile unui credit ipotecar?

post-img

Banca Naţională a Moldovei (BNM) continuă cu o serie de podcasturi campania de informare şi sensibilizare „Educaţia financiară – un beneficiu personal, social şi economic”.

Acestea sunt adresate tuturor membrilor societăţii – consumatorilor, comunităţii de afaceri şi, pur şi simplu, persoanelor interesate de cultura financiară care doresc să se orienteze mai bine în lumea financiară  actuală.

Podcasturile explică publicului cum funcţionează piaţa financiară din Republica Moldova, care sunt instrumentele de politică monetară ale BNM sau de ce o bancă centrală trebuie să fie independentă. La fel, podcasturile oferă răspunsuri la întrebările: ce este mai avantajos - creditul ipotecar sau chiria; cum să obţii bani pentru o afacere prosperă; care sunt avantajele şi riscurile unui credit bancar. În acelaşi timp, sunt oferite informaţii detaliate despre plăţile fără numerar - inovaţii şi perspectivă, dar şi soluţii pentru gestionarea economiilor.

Cele opt podcasturi semnate de jurnalistul Vitalie Condraţchi au fost elaborate în cadrul proiectului „Susţinerea BNM în procesul de ridicare a nivelului educaţiei şi incluziunii financiare în Republica Moldova” realizat cu finanţarea UK AID, cu suportul Fondului pentru Buna Guvernare al Guvernului Marii Britanii. Proiectul a mai inclus elaborarea a zece videografice şi a două videoghiduri la subiectul financiar-bancar. 

Lista podcasturilor:
  1. De ce o bancă centrală trebuie să fie independentă
  2. Cum poţi gestiona economiile din bănci?
  3. Creditul bancar: avantaje şi riscuri
  4. Ce este mai avantajos: creditul ipotecar sau chiria
  5. Cum să obţii bani pentru o afacere prosperă
  6. Plăţile fără numerar: inovaţii şi perspectivă
  7. Cum funcţionează piaţa financiară din Moldova
  8. Instrumentele de politică monetară ale BNM