BERD mai intră în capitalul unei bănci cu subsidiară în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BERD mai intră în capitalul unei bănci cu subsidiară în Republica Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a subscris 40% din noile acţiuni emise de ProCredit Holding din Germania după majorarea de capital.

În consecinţă, BERD a ajuns să deţină 3,6% din întregul capital social al ProCredit Holding, grup ce deţine subsidiare în mai multe state din Europa de Est, inclusiv Republica Moldova.

Noile acţiuni au fost plasate printr-o procedură accelerată cu investitori calificaţi. Capitalul social al ProCredit Holding AG & Co. a fost majorat de la 267,72 milioane de euro, până la 294,49 milioane de euro, scrie mold-street.com.

"ProCredit este partenerul nostru de lungă durată în tranzacţiile cu datorii şi acţiuni.

Suntem bucuroşi să participăm la această primă creştere a capitalului prin intermediul pieţelor de capital pentru a susţine creşterea în continuare a Grupului şi pentru a îmbunătăţi accesul IMM-urilor la finanţarea responsabilă în ţările noastre de operaţiuni. ProCredit Holding continuă să fie printre băncile cheie ale BERD în domeniul creditării IMM-urilor ", a declarat Henry Russell, Director BERD pentru Balcanii de Vest, Belarus, Moldova şi Ucraina.

"Plasarea cu succes a noilor acţiuni este pentru noi un semn clar de încredere în grupul nostru şi în modul nostru de activitate bancară. ProCredit intenţionează să continue dezvoltarea grupului şi să-şi extindă afacerea cu IMM-urile, în principal din sud-estul şi estul Europei", a declarat Borislav Kostadinov, membru al consiliului de administraţie al ProCredit.

ProCredit Bank activează în Republica Moldova din 2007 şi are 100% capital străin: 82,09% este deţinut de Procredit Holding, 14,1% de grupul KfW din Germania şi 3,8% de DOEN Foundation din Olanda.

Similare
RECOMANDĂRI