Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bătălia pentru spaţiile comerciale din zona Autogării Centrale din Chişinău continuă

Bătălia pentru spaţiile comerciale din zona Autogării Centrale din Chişinău pare departe de a se încheia. Fostul administrator susţine că s-au comis ilegalităţi pentru a fi evacuat şi aşteaptă acum decizia judecătorilor. Actuala conducere susţine că a acţionat fără nicio abatere de la lege.

Într-o conferinţă de presă, avocatul fostului proprietar care a deţinut spaţiile comerciale din jurul Autogării Centru, susţine că s-a investit mult în modernizarea zonei. Nu după mult timp, au început presiunile din partea unor asociaţi, scopul principal fiind deposedarea de spaţiile comerciale.

RAISA MOROZAN, avocatul fostului administrator: „Acţiunile s-au intensificat în 2019 când toate gările au fost preluate de SRL-ul Gări auto moderne şi asta s-au exprimat prin deconectare cu apă. Vă imaginaţi ce se întâmplă când este vară şi pe 60 de agenţi economici sunt lipsiţi de apă. Nu cu aceasta s-a încheiat, au urmat şi alte acţiuni”.

Din cauza mai multor litigii şi a schimbării mai multor directori, compania a intrat in insolvabilitatea. Atunci a decis transmiterea dreptului de locaţiune unei alte companii, pe un termen de 49 de ani. Actuala administraţie nu este însă de acord. Ea a propus agenţilor economici din zona Autogării Centru anularea contractului de locaţiune existent şi încheiea altor contracte.

ANDREI IOSIP, avocatul actualului administrator: „Având în vedere faptul că contractul este unul cu executare succesivă, în urma analizei juridice şi economice s-a constatat lipsa profitabilităţii menţinerii acestui act de locaţiune.”

RAISA MOROZAN, avocatul fostului administrator: „Dumnealor solicită nulitatea contractului din acest motiv, însă în acelaşi timp, promit agenţilor economici reducere. Pe de altă parte în cerere solicită încasarea unui preţ de 50 de euro pentru metru partrat. Nu ştiu cum e posibilă aceasta.”

Totodată, actuala conducere spune că acţionează fără nicio abatere de la lege, iar în cazul în care agenţii economici vor refuza încheierea de noi contracte va recurge la alte acţiuni.

ANDREI IOSIP, avocatul actualului administrator: „Analizând cadrul legam care reglementează împuternicirile administratorului insolvabilităţii, judecătorul conchide că acesta are suficiente pârghii pentru a intra în posesia şi administrarea bunurilor prin evacuarea persoanelor şi a bunurilor sub orice formă”.

RAISA MOROZAN, avocatul fostului administrator: „Solicităm respectuos intervenţia autorităţilor referitor la înlăturarea acestor nelegiuiri care se produc, pentru că interesul final este deposedarea Central House de deposedarea acestor spaţii comerciale şi vinderea lor la persoane terţe care vor fi considerate de bună-credinţă şi nu vor putea restitui aceste bunuri.”

Potrivit avocatului fostului administrator, şedinţa de examinare a legalităţii acordului de locaţiune este programată pentru luna martie.
Similare
RECOMANDĂRI