Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Băncile vor folosi fonduri europene pentru a acorda mai multe credite firmelor mici

Băncile din Republica Moldova vor folosi fonduri europene pentru acorda mai multe credite, în monedă naţională, întreprinderilor mici. Totul în cadrul campaniei "The Power of Local Currency", lansată la Chişinău, în prezenţa finanţatorilor europeni. Aceasta actiune urmează să se desfăşoare în şase ţări din Parteneriatul Estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina şi Republica Moldova.

 Pe parcursul a trei ani, Republica Moldova va primi credite în valoare 45 de milioane de euro din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est.
 
Creditele în monedă naţională protejează antreprenorii de riscurile cauzate de fluctuaţiile cursului valutar. Astfel, aceştia pot dezvolta afaceri stabile, prospere şi pot crea noi locuri de muncă.
 
Întreprinderile mici stau la baza creşterii sectorului privat, iar accesul la finanţare în monedă naţională contribuie la o economie puternică şi sănătoasă.
 
Finanţarea în monedă naţională de către Fondul European pentru Europa de Sud-Est se datorează sprijinului Uniunii Europene, în cadrul iniţiativei Eu4Business, precum şi a Ministerului Federal German pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
Similare
RECOMANDĂRI