Banca Naţională nu recomandă investiţiile în criptovalute 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Banca Naţională nu recomandă investiţiile în criptovalute 

Ţinând cont de fluctuaţiile mari, inclusiv prăbuşirea preţului, închiderea unor platforme de schimb a monedelor virtuale înregistrate în ultimele luni, Banca Naţională a Moldovei îşi reiterează opinia expusă anterior cu privire la criptovalute şi investiţiile în acestea, care implică riscuri înalte. Potrivit BNM, există un risc ridicat de pierdere a sumelor investite în astfel de monede.

Într-un comunicat de presă BNM menţionează că, în calitate de autoritate de supraveghere a persoanelor şi entităţilor licenţiate care oferă servicii de plată ori schimb valutar, descurajează implicarea în tranzacţionarea monedelor virtuale, în scopul evitării riscurilor, inclusiv riscului de spălare a banilor şi reputaţional.

„Comunicatul Băncii Naţionale a Moldovei are drept scop să clarifice poziţia regulatorului şi să evite situaţia în care populaţiei i se creează o percepere confuză şi incorectă că utilizarea monedelor virtuale are loc sub protecţia licenţei eliberate de către BNM”, atenţionează instituţia.

Entităţile care intenţionează să ofere servicii de investiţii sau de tranzacţionare a monedelor virtuale urmează să se asigure că aceste activităţi nu conţin componente ce ţin de domeniul de atribuţii a Băncii Naţionale.

Similare